Nevicke, Schönborn park, Szerednye, borkóstoló

Olvasói levél

2019. június 19., 07:56 , 960. szám

A KMKSZ Munkácsi Középszintű Szervezete 9 alapszervezetének elnökei, tisztségviselői és aktivistái május 15-én honismereti kiránduláson vettek részt.

A busz Dercenből indult, és minden településen felvette a csapat tagjait, mire Csongorra ért, ahol felszállt Nagy Sándor, a kirándulás szervezője és vezetője, már több mint 50-en voltunk a jó hűvös buszon.

Sándor ismertette a tervezett programot, de igazából már abban a pillanatban elkezdődött a honismereti kirándulás, mert az út minden méterén hallgattuk a történelmét annak az útszakasznak, amelyen áthaladtunk.

Csongor, Nagydobrony, Kisdobrony, a Szernye-mocsár és folytathatnám egészen a nevickei várig, ahol az első megállónk volt. Először tiszteletünket tettük Wagner Károly erdésztudós emléktáblája előtt, majd nemcsak igényes előadást hallhattunk a vár történelméről, hanem egy kellemes túrát is tettünk, ezért szívesen leültünk utána, hogy elfogyasszuk a tízórait egy kis frissítővel.

A következő úti cél a Schönborn park volt, ahol szintén nagyon jól éreztük magunkat a gyönyörű környezetben, és mivel ezen a napon tetőzött a kánikula, egy kis patakban hűsölés is belefért.

Innen Szerednyére mentünk a Dobó várat megnézni, és ebből egyenesen következik, hogy nem hagyhattuk ki a borkóstolóval egybekötött pincelátogatást sem. Mondhatom, hogy nemcsak a finom borok, de a pince állandó 12 fokos hőmérséklete is nagy örömöt okozott mindnyájunknak.

Summa summárum: tökéletes nap volt. A kiváló szervezést és vezetést köszönjük Nagy Sándornak, a csongori iskola igazgatójának, alapszervezeti elnöknek, az útiköltség-finanszírozást a KMKSZ-nek, a jó társaságot egymásnak, a jó időt pedig a Jóistennek!

Korolyova Erzsébet