Több lett az ukrán turista Európában

2019. július 1., 10:39

Az európai uniós vízummentesség második évének eredményei alapján a biometrikus útlevéllel Európát felkereső ukránok száma a 4,2-szeresére nőtt és 2,35 millió főt tett ki – jelentette az Ekonomicsna Pravda az NV folyóirat és az Állami Határőrszolgálat június eleji adatai alapján.

Bár az utazók egy jelentős hányada munkavállaló, a turisztikai szakértőknek meggyőződése, hogy jelentősen nőtt az ukrán turisták száma is, akik csoportosan vagy önállóan jutnak el Európába.

Roman Szinicin szerint, aki olcsó repülőjegyek keresésére szakosodott weboldalt alapított, mióta eltörölték az ukránok számára a schengeni vízumot, az oldal látogatottsága a másfélszeresére nőtt, s 0,5 millió főt tesz ki havonta.

„A vízumok eltörlése óta 200%-kal nőtt az európai túrák értékesítése” – mondja Olena Bojko, a TPG értékesítési igazgatója.

Ihor Zaharcsenko, a Fejerija turisztikai ügynökség tulajdonosa arról beszélt, a vízummentesség bevezetése után új koncepciót dolgozott ki: olyan európai utakat kínálnak, amelyek kevesebbe kerülnek a hagyományos túráknál, vagy annál, mintha az utazó önállóan szervezné meg az útját.

(epravda.com.ua/Kárpátalja)