A Dinamo nyerte a Szuperkupát

Labdarúgás

2019. július 31., 08:45 , 966. szám

Egy hajrábeli huszáros feltámadással a Dinamo Kijev szerezte meg az ukrán labdarúgó Szuperkupát, amelynek csatáját Odesszában rendezték vasárnap.

Az idénynyitónak is számító mérkőzésen az első játékrészben is domináló Sahtar Donyeck szerezte meg a vezetést a 45. percben a francia Alan Patrick találatával.

Fordulás után is Sahtar-fölényben zajlott a mérkőzés, a Kádár Tamással a soraiban felálló Dinamo-védelemnek nem egyszer okoztak gondot a donyecki támadók. A hajrában aztán nagy fordulat következett be. Egy kósza fővárosi ellentámadás végén a 80. percben előbb Burda egyenlített fejjel, majd két perccel később Harmas már a vezetést is megszerezte a D betűsök számára.

A hátralévő percekben a Sahtar mindent egy lapra feltéve rohamozott, de a kijevi védelem és Bojko kapus megőrizte a kaput a góltól.

Ez volt a Dinamo 8. Szuperkupa-sikere, amivel Olekszandr Hackevics csapata kiegyenlítette nagy riválisának, a Sahtarnak győzelmeit ebben a sorozatban.

Érdekesség, hogy a mögöttünk maradt bajnokságban a bajnokságot és az Ukrán Kupát is a Sahtar nyerte, de tavaly is a Dinamo ünnepelhette a Szuperkupa-sikert.

A hét közben induló bajnoki pontvadászat első fordulójából egyetlen találkozót rendeztek a hét végén: a Zorja Luhanszk 1-0-ra nyert a Vorszkla Poltava vendégeként.

(tamási)