A Sahtar és a Dinamo is két győzelemmel hangolt a derbire

Labdarúgás

2019. augusztus 7., 08:59 , 967. szám

Máris két fordulón van túl az ukrán élvonalbeli labdarúgó-bajnokság, és bár a nagyok közül a Sahtar és a Dinamo is sikerrel vette az első akadályokat, meglepetésekből azért nem volt hiány.

Kezdjük a címvédő, de az idény első trófeáját, a Szuperkupát a Dinamo Kijev ellen elvesztő Sahtar Donyeckkel. A narancssárga-feketék az Olekszandriját és a Kárpáti Lvivet is magabiztosan győzték le első két bajnokijukon, és viszonylag hamar, már a harmadik játéknapon visszavághatnak a fővárosiaknak, mivel augusztus 10-én Kijevben ismét összecsap egymással a két nagycsapat.

Ami a D betűsöket illeti, a Szuperkupa-győzelmet követően a ,,lembergi napokat” is sikerrel vette Olekszandr Hackevics együttese, mivel a Kárpáti és az FK Lviv sem jelentett különösebb akadályt a soraiban Kádár Tamással felálló, és az FC Bruges elleni BL-selejtező play-offra készülő Dinamónak.

Az első két játéknapot követően még veretlenek az újoncok!

Az SZK Dnyipro-1 előbb az Olimpikot verte 2-0-ra (az újonc soraiban gyakorlatilag az első labdaérintéséből gólt szerzett a kárpátaljai származású, újdonsült ifjúsági világbajnok Szerhij Buleza, aki az idénykezdés előtt a Dinamo Kijevtől került kölcsönbe a Dnyipro-partiakhoz), ezt követően pedig  1-1-re végzett az Európa-liga selejtezőjében sikeresen továbbjutó Zorja Luhanszk vendégeként. A másik újonc, a Kolosz Kovalivka még ezt a pontszintet is megfejelte, hiszen kettős győzelemmel kezdett a Mariupol és az Olimpik ellenében, így a kovalivkai együttes a Dinamo és a Sahtar mellett a harmadik olyan alakulat, amely még nem vesztett pontot.

Eredmények: 1. forduló: Vorszkla Poltava–Zorja Luhanszk 0-1, Gyeszna Csernyihiv–FK Lviv 1-2, Kolosz Kovalivka–FK Mariupol 2-1, PFK Olekszandrija–Sahtar Donyeck 1-3, SZK Dnyipro-1–Olimpik Donyeck 2-0, Kárpáti Lviv–Dinamo Kijev 0-2.

2. forduló: Mariupol–Olekszandrija 2-1, FK Lviv–Dinamo Kijev 0-3, Gyeszna–Vorszkla 2-0, Olimpik–Kolosz 0-1, Zorja–Dnyipro 1-1, Sahtar–Kárpáti 3-0.

Két játéknapot követően a Sahtar, Dinamo, Kolosz hármas egyformán 6 ponttal vezeti a tabellát.

(tamási)