„Sokáig szeretnék még a zenével foglalkozni”

Interjú Király Viktorral

2019. augusztus 7., 19:21 , 967. szám

A harmadik alkalommal megrendezett Kárpátaljai Zsidó Napok záróestjén Király Viktor és a The Dreamers zenekar nagykoncertjén vehettek részt az érdeklődők a beregszászi amfiteátrumban. A telt házas esemény keretében az ismert és elismert popénekes fergeteges zenei élményt nyújtott a közönség számára, amelyet hosszú taps követett.

A koncert után az énekessel arról beszélgettünk, hogy miért maradt Budapesten, mit jelent számára a zene, valamint hogy mik a tervei a jövőt illetően.

– Mi a véleményed a beregszászi koncertről? Milyen volt a közönség?

– Fantasztikus volt a közönség! A színpadi zenélés egy picit mindig amolyan oda-vissza játék. Ha érezzük, hogy mindazt, amit csinálunk a színpadon, azt a közönség érzi, akkor elindul egy kölcsönös egymásra hatás. Ma este ez nagyon szépen megvalósult.

– Idén nyáron már nem első alkalommal jársz vidékünkön. Mondhatjuk, hogy lassan hazajársz?

– Talán mondhatjuk így is, bármikor szívesen járunk vissza. Az első számú szempont számunkra, hogy milyen a közönség. Kárpátalján nagyon befogadó közönségünk volt, úgyhogy ide mindig szívesen jövünk.

– Amikor először érkeztél Budapestre, a szíved hevesebben vert, így fogalmaztál a koncert alatt. A mai napig is így van ez?

– Igen. Talán furcsán hangzik. Amerikában, ahol éltem, olyan első generációs amerikaiak között éltünk, akik szintén valahonnan máshonnan érkeztek. S bár amerikaiak vagyunk, mindig úgy éreztem, hogy kilógunk a sorból. Mi nagyon közel állunk egymáshoz a családdal, és a szüleink nagyon sokat meséltek nekünk Magyarországról. Amikor először jöttem el Magyarországra, nem tudom megfogalmazni pontosan szavakban, de úgy éreztem, hogy itthon vagyok, nagyon jó érzéssel töltött el, és ez mind a mai napi így van. Sokan megkérdezik tőlem, miért nem megyek vissza Amerikába. Én itt, Magyarországon érzem magam jól és otthon.

– 11 éve, hogy a Megasztárt megnyerted. Mennyire változott meg azóta az életed?

– Igazából nagyon sokat változott. Addig a zenélés volt a hobbim, azóta ez tölti ki az életem nagy részét. Nagyon szeretek énekelni, zenélni, dalszövegeket írok, zenét szerzek, koncertezem. Hihetetlen fordulatot vett az életem, aminek nagyon örülök.

– Milyen határon túli magyar közösségeknek játszani?

– Elég sok olyan országba van szerencsénk eljutni, ahol magyar diaszpóra van vagy magyar határon túli közösségek élnek. Felemelő érzés ezekre a helyekre eljutni és nekik játszani. Az utóbbi néhány évben egyre többet járunk határon túlra is koncertezni. Voltunk Zürichben, Oslóban, Koppenhágában, New Yorkban, Los Angelesben. De Kárpátalján is nagy élmény játszani.

– Mik a jövőbeni terveid, céljaid?

– Sokáig szeretnék még a zenével foglalkozni. Új klipek, koncertprogramok, melyeket mindenképpen szeretnék a jövőben megvalósítani. Szeretnék minél több helyre eljutni nagykoncerteket is megvalósítani.

– Van-e álomszínpad, ahol mindenképpen szeretnél egyszer fellépni?

– Van néhány nagy álmom. Szerepel köztük egy Budapest Sport Aréna-koncert. De New Yorkban is van több olyan hely, ahol szívesen fellépnék. Bízom benne, hogy sikerül.

Váradi Enikő,
fotók: Fülöp László