Minaji győzelem, ungvári vereség

Labdarúgás

2019. augusztus 28., 08:25 , 970. szám

A Kreminy Kremencsuk elleni 3-1-es győzelemmel folytatta szereplését az országos másodosztályú labdarúgó-bajnokságban a Minaj FC. Vaszil Kobin együttese hazai pályán győzte le ellenfelét.

Hegedűs már az első félóra végén megszerezte a vezetést a hazaiak számára, majd a második játékrészben Pinyasko a 68., a csereként beálló Majik pedig a 89. percben szerzett újabb találatot.

Az ellenfél a 90. percben Jermacsenko büntetőből elért góljával szépített.

Öt fordulót követően rendkívül szoros a másodosztály élmezőnye, mivel egyszerre három csapat, az Inhulec Petrove, az Ahrobiznesz és az Avangard áll az élen 10-10 ponttal. A 7 ponttal 10. helyezett minajiak a hét végén sorra kerülő 6. fordulóban éppen az Inhulec otthonába látogatnak.

* * *

A harmadosztály A csoportjában szereplő Ungvári FC  hazai környezetben szenvedett 2-1-es vereséget a Veresz Rivne csapatától. Sesztakov duplájára Mastalir egy góllal válaszolt, így a kárpátaljai megyeszékhely csapata 4 pontjával visszaesett a tabella 7. helyére. Vezet a Niva Ternopil 12 ponttal.

Az ungváriak hétközben az Ukrán Kupából is kiesetek, a sorozat első fordulójában 2-0-ra szenvedtek vereséget az Aljansz Lipove Dolina otthonában.

A Minaj FC hét közben kezdi meg kupabéli szereplését, a 32 közé jutásért a harmadosztályú FK Kalus otthonában lép pályára.

(felvégi)