Mihajlicsenkóval továbbra is nyeretlen a Dinamo

Labdarúgás

2019. szeptember 5., 08:07 , 971. szám

Kis túlzással máris kijelenthető, hogy a hatodik fordulónál tartó pontvadászatban akár most is ki lehetne osztani a bajnoki aranyérmet a címvédő Sahtar Donyeck számára az ukrán élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban, mivel a repülőrajtot vett  együttes máris 7 ponttal lépett meg legközelebbi üldözője előtt.

A hét végén sorra került fordulóban a donyeckiek több mint meggyőző játékkal 4-0-ra nyertek a sereghajtó városi rivális Olimpik vendégeként, legközelebbi riválisai közül pedig sem a Gyeszna, sem a Zorja nem tudott nyerni. Ha már az Európa-ligától a múlt héten búcsúzó luhanszkiakról van szó, akkor mindenképpen említést érdemel, hogy a Fradi Európa-ligás ellenfele, az Espanyol ellen hazai környezetben helyt álló luhanszkiak kétgólos hátrányból egyenlítettek a Dinamo Kijev elleni, Zaporizzsjában lejátszott találkozón, amelyen Kádár Tamás végigjátszotta a 90 percet Olekszij Mihajlicsenko csapatában. Mindez azt is jelenti, hogy a fővárosiak régi-új trénere továbbra is nyeretlen csapatával a bajnokságban.

Eredmények: Olimpik Donyeck–Sahtar Donyeck 0-4, Zorja Luhanszk–Dinamo Kijev 2-2, Gyeszna Csernyihiv–Kárpáti Lviv 0-0, SZK Dnyipro–Kolosz Koloszivka 2-1, Vorszkla Poltava–FK Olekszandrija 0-1, FK Lviv–FK Mariupol 0-1.

Hat játéknapot követően a hibátlan Sahtar 18 ponttal vezeti a tabellát a 11 pontos Gyeszna és 10 pontos Zorja előtt. A két mérkőzéssel kevesebbet játszott Dinamo 7 pontjával mindössze a 6. helyet foglalja el a tabellán.

                (tamási)