Másfél hónapja nyeretlen a Dinamo!

Labdarúgás

2019. szeptember 18., 08:09 , 973. szám

A három hete kinevezett Olekszij Mihajlicsenkóval harmadik mérkőzésén sem sikerült nyernie bajnoki mérkőzésen az ukrán pontvadászatban amúgy augusztus 3. óta (!) nyeretlen Dinamo Kijevnek, és ez mindenképpen az utóbbi évtized legnagyobb hullámvölgyét jelenti a fővárosiaknál.

Az országos élvonalbeli labdarúgó-bajnokság 7. fordulójában a fővárosiak hazai környezetben szenvedtek 2-1 arányú vereséget a Gyeszna Csernyihivtől, és ennek a kudarcnak is részese volt Kádár Tamás, aki Mihajlicsenko érkezésével is élvezi az új tréner bizalmát a D betűsöknél.

Mindeközben a címvédő és listavezető Sahtar Donyeck a hetedik bajnoki találkozóját is megnyerte, annak ellenére, hogy a hazai pályának számító Harkivban kétgólos hátrányból fordítva tudott nyerni a Zorja Luhanszk ellenében.

Eredmények: Dinamo Kijev–Gyeszna Csernyihiv 1-2, Sahtar Donyeck–Zorja Luhanszk 4-3, FK Olekszandrija–SZK Dnyipro 2-0, Kárpáti Lviv–Vorszkla Poltava 2-1, FK Mariupol–Olimpik Donyeck 1-1, Kolosz Kovalivka–FK Lviv 1-0.

A tabellát 21 ponttal vezető Sahtar mögött a Gyesznának 14, a harmadik Olekszandrijának 12 pontja van. A Dinamo Kijev 8 pontjával a középmezőnyben foglal helyet.

(tamási)