Nemes ügyért báloztak a Rózsahölgyek

2019. szeptember 18., 08:30 , 973. szám

A Kárpátaljai Rózsahölgyek Társasága viszonylag fiatal szervezet, amely azonban megalakulása óta igyekszik minél több nemes kezdeményezéssel segíteni társadalmunkat. Szeptember 13-án második alkalommal szervezték meg a Jótékonysági Rózsabált, melyen a beérkezett felajánlásokból a nehéz sorsban élő gyermekeket támogatták.

Az esemény megnyitóján Ponevács-Pana Petra, Magyarország Külgazdasági és Külügyminisztériumának helyettes államtitkára, a bál fővédnöke köszöntőjében elmondta: megtiszteltetés számára, hogy egy ilyen nemes ügyért létrejövő bál fővédnöke lehet. Kiemelte, hogy bár a rózsahölgyek száma nem nagy, de ez a szám is azt jelöli, hogy mennyire elhivatottak azért a célért, amelyet a társaság kitűzött. „Én szeretném kifejezni nemcsak a minisztérium részéről, hanem a magyar kormány részéről is, hogy a gyermekek és a család az elsődleges cél. Azt gondolom, hogy az a cél, amelyért önök összefogtak és küzdenek, az egy nagyon magasztos cél, és ennek köszönhetően ezek a gyerekek olyan élményekben részesülnek, amilyenben lehet, hogy nem lett volna részük önök nélkül” – hangsúlyozta a helyettes államtitkár.

Szilágyi Mátyás beregszászi magyar főkonzul Ferenc pápa szavaival kezdte köszöntő beszédét: „Jót tenni mindannyiunk kötelezettsége.” Szerinte ennek egyik formája a jótékonyság, az adakozás. A jótékonyság ellenszolgáltatás nélküli segítségnyújtás a rászorulóknak. Ez jelzi, hogy érdemes volt jót tenni. Az élet során számos olyan pillanat van, amikor segíteni kell embertársainkon. A Kárpátaljai Rózsahölgyek Társaságának maroknyi csapata olyan közösség, amely közvetlen környezetében szeretne jót tenni. A társaság tevékenysége arra buzdít, hogy vegyük észre a körülöttünk élő rászorulókat – jegyezte meg Szilágyi Mátyás.

Mező Dianna, a rózsahölgyek társaságának elnöke köszöntette az egybegyűlteket. Örömét fejezte ki, hogy nagyon sokan fontosnak tartották a bál ügyét, és támogatták az esemény megszervezését. Köszönetet mondott Orosz Ildikónak, hogy a főiskola helyet biztosított a programnak, valamint a beregszászi konzulátusnak és mindazoknak a vállalkozóknak, borászoknak, sajtkészítőknek, akik hozzájárultak az esemény színvonalához.

A köszöntéseket követően a beregszászi Harmónia Táncegyüttes ünnepélyes nyitótáncával megnyílt a bál. A program során megválasztották a rózsabál hercegnőjét, valamint tombolára is sor került, amelyen értékes nyereményekkel gazdagodtak a bálozók, illetve ismert kárpátaljai festők műalkotásaira is lehetett licitálni az árverés alkalmával. A bálozókat különleges gasztronómiai fogások várták, amelyeket a helyi éttermek, cukrászdák, valamint borászok ajánlottak fel. A bál éjszakába nyúló mulatsággal zárult, ahol a talpalávalót a Stereo együttes biztosította.

VE