Kárpátaljai írónő mesekönyve jelent meg a napokban

2019. szeptember 26., 10:54

Nemrég beszámoltunk arról, hogy a munkácsi Zsanna Homa azt követően kezdett el meséket írni, miután megszületett kisfia, Darij. A tanárnőként tevékenykedő édesanya történeteit immáron országszerte olvassák a szülők gyermekeiknek.

Zsanna a vele készített interjúban elmondta, hogy minden akkor kezdődött, amikor egy alkalommal nem tudta elaltatni kisfiát. Ekkor született az első mese Aludni kell címmel. Miután többször is átolvasta, úgy döntött, közzéteszi a Facebook közösségi oldalon, ahol számos pozitív visszajelzést kapott. Azóta, közel egy év alatt már több mint félszáz mesét írt az édesanya, melyeknek főhőse nem más, mint kisfia, Daruszik és a család házi kedvence, Mikey kutyus.

Szeptember 24-én nagy napra ébredt a család összes tagja, hiszen bemutathatták az édesanya meséiből kiadott könyvet. A prezentációra a munkácsi városi könyvtárban került sor. Az eseményen részt vettek a fiatal írónő barátai, kollégái, tanulói és kortárs irodalomkedvelők is. A kárpátaljai fiatal édesanya meséit immáron orosz, német, francia és kínai nyelvre is lefordították. A bemutató családias és vidám hangulatban telt, az ott lévő gyerekek számára érdekes vetélkedőkkel is készültek.

(mukachevo.net/VV)