Szolgálati járművekkel gazdagodnak a községi családorvosi rendelők

2019. október 2., 09:46 , 975. szám

Szeptember 27-én a Beregszászi Járási Tanács soron következő, 21. ülésszakán a 34 képviselőből 24 volt jelen, és napirendjén 17 kérdés szerepelt.

A fórum elején Sin József, az ülést vezető elnök megemlítette, hogy a legutóbbi tanácsülés óta Ukrajnában igen komoly változások mentek végbe: megalakult az új parlament, amelyre mindenki nagy reményekkel tekint az országot befolyásoló, remélhetőleg pozitív változ(tat)ások terén.

A napirendi pontok előtt Dmitro Kulikovszkij, a Beregszászi Járási Hadkiegészítő Parancsnokság vezetője köszönetét fejezte ki  azon polgármestereknek, akik a közelmúltban aktívan részt vállaltak a járás objektumainak megvédését célzó gyakorlati műveletek sikeres lebonyolításában, és okleveleket nyújtott át nekik, illetve a gyakorlatok szervezésében ugyancsak aktívan részt vevő Petruska Istvánnak, a járási közigazgatási hivatal elnökének.

A napirendi pontokat illetően, beszámoltak a Beregszászt elkerülő útnak helyet biztosító földterületek kivásárlásának menetéről, a járás hatáskörébe tartozó utak karbantartásának menetéről, a járási erdőgazdálkodást érintő munkálatok elmúlt két évi fejleményeiről, a Nagyberegen, Mezőváriban és Bátyúban lévő önkéntes tűzoltóállomások fenntartásáról  és működési lehetőségeiről, illetve a járás idei költségvetésében eszközölt változtatásokról.

Elhangzott, hogy az állami szubvenciós tartalékalapnak köszönhetően több községi családorvosi rendelő is szolgálati járműhöz jut majd, a tervek között szerepel Bótrágy, Borzsova, Bátyú, Gát, Nagybakta, Nagybégány és Zápszony rendelőinek egy-egy Renault márkájú szolgálati gépkocsival való ellátása.

A fórumon felmerült a megyénket is érintő decentralizációs folyamatok menetrendje, amivel kapcsolatban Sin József, a Beregszászi Járási Tanács elnöke elmondta, hogy járási szinten semmiképpen nem kívánják befolyásolni a majdani kistérségi központok létrehozását, ezen központok kialakításában a hozzájuk tartozó települések vezetőinek és közösségeinek kell állást foglalniuk és megállapodniuk.

(jeél)