Továbbra is hibátlan a Sahtar, zárkózik a Dinamo

Labdarúgás

2019. október 2., 08:09 , 975. szám

A mögöttünk maradt héten egy korábbról elmaradt mérkőzését pótolta a Dinamo Kijev az országos élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban, amelyen Mariupolban nyert 1-0-ra, a hét végén pedig a 9. játéknapon is nyertek Kádárék, ezúttal 2-0-ra az újonc SZK Dnyipro ellen.

A megszerzett 6 pont is csak ahhoz volt elegendő Olekszij Mihajlicsenko csapatának, hogy a bajnoki tabellán felzárkózzon a 2-3. helyre az ugyancsak 17 pontos Gyeszna Csernyihiv mellé, ám a két üldöző gárda hátránya továbbra is tetemes, 10 pont a most sem hibázó és immáron 27 pontos Sahtar Donyeck mögött.

A címvédő ezúttal a Vorszk­la Poltavát rendezte le simán, amivel biztossá vált, hogy a narancssárga-feketék a bajnokság egyharmadánál is listavezetőként fognak majd fordulni a második és harmadik körre.

A Sahtar és a Dinamo mellett a harmadik kuparésztvevő, az FK Olekszandrija is győzni tudott, ők az FK Lviv elleni sikerrel hangoltak a hétközi Európa-ligás fellépésükre.

Eredmények: Dinamo Kijev–SZK Dnyipro 2-0, Sahtar Donyeck–Vorszkla Poltava 4-0, Kárpáti Lviv–Kolosz Koloszivka 1-2, FK Olekszandrija–FK Lviv 2-0, FK Mariupol–Gyeszna Csernyihiv 0-4, Olimpik Donyeck–Zorja Luhanszk 0-5.

Három fordulóval a bajnokság első harmadának vége előtt a Sahtar 27 ponttal vezet az egyformán 17 pontos Gyeszna és Dinamo előtt.

(tamási)