Öregdiák Mini-Expo és TNT-koncert a Rákóczi-főiskolán

2019. október 7., 18:42 , 976. szám

Hagyományteremtő Mini-Expo került megrendezésre a II. Rákóczi Ferenc Kárpátaljai Magyar Főiskola (II. RF KMF) átriumában az Öregdiák Szövetség szervezésében.

A program célja elsősorban a főiskola egykori hallgatóinak a találkozása, másodsorban bemutatni azt a sokszínűséget, amellyel az intézmény öregdiákjai rendelkeznek. Hisz amellett, hogy valamelyik tudományterületen diplomát szereztek, rendelkeznek azzal a méltán híres leleményességgel és kreativitással, amely a kárpátaljai magyarságra jellemző. Ők akár főállásban, akár fizetéskiegészítésként, vagy „csupán” hobbiként saját termékeket állítanak elő. A Mini-Expo lehetőséget kínál arra, hogy ezek a személyek bemutatkozzanak, tudják, hogy nincsenek egyedül, valamint segítsenek egymásnak és tapasztalatokat cseréljenek.

A rendezvényen többek között tiszteletét tette Szilágyi Mátyás beregszászi magyar főkonzul, Orosz Ildikó, a II. RF KMF rektor asszonya, Vass Ilona rektorhelyettes, a Kárpátaljai Magyar Főiskoláért Alapítvány igazgatója, Dzsanda Halina és Király Katalin, a II. RF KMF Felsőfokú Szakképzési Intézetének (FSZI) igazgatóhelyettesei, valamint Rácz Béla, a rendezvény házigazdája, a II. RF KMF rektorhelyettese.

A köszöntőbeszédek elhangzása után bemutatásra kerültek az öregdiákok által kiállított termékek. Összesen 14 egykori főiskolás jelentkezett az expóra, illetve adott pozitív visszajelzést az Öregdiák Szövetség megkeresésére.

A kiállítók termékei között megtalálhatóak voltak különböző húsételek, gyönggyel varrott képek, továbbá sütemények, torták, csipkézett liba-, kacsa-, tyúk- és fürjtojások, üvegdekorációk, melyek újrahasznosított alapanyagokból készültek. A kondizás szerelmesei egészséges ételeket kóstolhattak, melyek szorosan beépülnek az edzéstervbe. Voltak itt még gyönyörű színkombinációkban csillogó ásványékszerek, két borvidék legfinomabb nedűi, aranyos textilbabák és nemeztermékek, ínyenc sajtok, házi lekvárok, horgolt játékok, szőtt pokrócok és különböző hímzett termékek is.

Miután mindenki körbejárta a különleges portékák színes palettáját, a TNT is behangolt, és egy jó hangulatú koncert vette kezdetét a főiskola falain belül, sőt a slágerkavalkád végén bárki készíthetett közös fotót Dobrády Ákosékkal.

A Mini-Expo záróakkordja egy zenés-táncos „Retro party” volt, amelyen igazi öregdiákos nótákra rophatták a legkitartóbbak.

A program megvalósítását Magyarország Kormánya, a Nemzetpolitikai Államtitkárság, a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt., Magyarország Beregszászi Konzulátusa és a II. RF KMF támogatta.

SD