2019 perc az egészségért, közösségért

2019. október 16., 13:07 , 977. szám

Idén újra megszervezik az elmúlt évben nagy sikerrel megrendezett sporteseményt Beregszászban, mely az egészség megőrzésének fontosságára kívánja felhívni a figyelmet – tájékoztatták a kárpátaljai magyar sajtó képviselőit október 15-én a beregszászi konzulátuson megtartott sajtótájékoztatón. A 34 órás megszakítás nélküli focimaratont idén 2019 perc az egészségért, közösségért címmel szervezik meg október 19-én és 20-án Beregszászban.

A sajtótájékoztató alkalmával Szilágyi Mátyás beregszászi magyar főkonzul kijelentette: „Szeretnénk, hogyha minél több focizni vágyó fiatalt, gyermeket és felnőttet vonzanánk a programmal. Az egészség megőrzése érdekében szeretnénk megmozgatni a különböző korosztályokat.”

Kulcsár Ferenc sportdiplomáciáért felelős beregszászi magyar konzul elmondta: „A tavalyi 2018 perc nagy sikert aratott [...], reméljük, idén még többen csatlakoznak majd.”

A helyszínt a Beregszászi 4. Sz. Kossuth Lajos Középiskola biztosítja. Az esemény kapcsán  Zseltvay-Vezsdel Emese, a középiskola igazgatója leszögezte: „Tavaly két diákcsapattal és egy tanári csapattal csatlakoztunk a focihoz. Az idei éven még több jelentkezőnk van. Bízunk benne, hogy az idei program még sikeresebb lesz.”

Tominec Mihály, a Beregszászi 4. Sz. Bendász István Cserkészcsapat vezetője tájékoztatójában kiemelte: „A tavalyi év során közel 800 fő fordult meg a rendezvényen, ebből közel 500 fő játszott is. Idén is 34 órán keresztül zajlik majd a játék. Az idei éven megpróbálunk majd a cserkészetre is nagyobb hangsúlyt fektetni.”

Ifj. Barna György, a sportesemény szervezője ismertette részletesen a tervezett programot. Elmondta, hogy az idei éven lesz kötélhúzó verseny is, amelyen azok az ötfős csapatok vehetnek részt, amelyek a labdarúgó részben is megmérkőznek. Lesz célbadobó verseny, méta, lézerharc, karaoke és különböző érdekes dolgok. „Azonkívül, hogy az egészségért és a közösségért próbálunk tenni, az idei éven is szeretnénk a jótékonyságra is ösztönözni a résztvevőket. Lehetőség van az adakozásra, akár online is a www.2019perc.hu honlapon. Az adományokból a kárpátaljai »elfelejtett« gyermekeket szeretnénk támogatni” – mondta el ifj. Barna György.

A rendezvényre nemtől, kortól függetlenül mindenkit szeretettel várnak a szervezők. A csapatok 4+1-es felállásban játszanak majd. A megszakítás nélküli focimérkőzések mellett szórakoztató, kapcsolat­építő, a cserkészetet népszerűsítő, gasztronómiai és ismeretterjesztő alternatív programokkal várják az érdeklődőket.

Az esemény főszervezője a Beregszászi 4. Sz. Bendász István Cserkészcsapat és Magyarország Beregszászi Konzulátusa, valamint az idei évtől a Kárpátaljai Magyar Cserkészszövetség.

A résztvevők ajándékcsomagban részesülnek, illetve a csapatokat több kategóriában is díjazzák majd. A nyeremények közül fődíjként egy kerékpárt is hazavihet a szerencsés nyertes, melyet a Kárpáthang ajánlott fel. A program október 19-én, 08.00-kor (k.-e. i. sz.) veszi kezdetét.

VE