A ráadáspercekben mentettek pontot a minajiak

Labdarúgás

2019. október 16., 08:10 , 977. szám

Az országos másodosztályú labdarúgó-bajnokság hét végén lejátszott 13. fordulójában hazai környezetben csak egy pontot gyűjtött a Minaj FC, amivel lépéshátrányba került az érmes helyekért folyó harcban.

Vaszil Kobin együttese a vele azonos pontszámú Ruh Lviv csapatát látta vendégül, és a 88. percben hátrányba került, miután egy kapu előtti kavarodás végén Kopina a vendégcsapatot juttatta előnyhöz.

A hátralévő percekben elkeseredett rohamokat indító házigazdáknak a 92. percben sikerült egyenlíteni, ekkor a csereként pályára lépő Hegedűs Róbert bombagólja állította be az 1-1-es végeredményt.

A bajnoki tabellát a 28 ponttal álló Obolony-Brovari vezeti, míg a minajiak 24 ponttal visszacsúsztak a 6. helyre. A kárpátaljai együttes a hét végén sorra kerülő 14. fordulóban ismét hazai környezetben lép pályára, amikor is a vele azonos pontszámú Avangard Kramatorszkot látja vendégül.

* * *

Az egy osztállyal lejjebb, a harmadik vonalban szereplő Ungvári FC a mögöttünk maradt héten két bajnokit is játszott. Vaszil Varga csapata előbb a 14. fordulóban az FK Kalust győzte le 1-0-ra, majd az élmezőnyhöz tartozó Pogyillja Hmelnickij vendégeként szenvedett 3-0 arányú vereséget.

A harmadosztályú pontvadászat A csoportjában a Niva Ternopil áll az élen 30 ponttal, míg a 19 pontos Ungvári FC a 7. helyet foglalja el. A megyeszékhelyi csapat a 16. játéknapon az élmezőnyhöz tartozó Veresz Rovnóhoz utazik.

(tamási)