Előttünk jövő van! – Böjte Csaba előadása a Rákóczi-főiskolán

2019. október 28., 20:25 , 979. szám

Szombat délután Böjte Csaba ferences rendi szerzetes, a Dévai Szent Ferenc Alapítvány alapítója tartott előadást a II. Rákóczi Ferenc Kárpátaljai Magyar Főiskolán.

Elmondása szerint az a leglényegesebb az egész világon, hogy Jézus Krisztus miben hisz. Ha az lenne a fontos, hogy mi, emberek miben hiszünk, csupán gyarló tettek lennének a világon, és egyáltalán nem foglalkoznánk egymással és a jövővel sem.

„Eljött volna-e közénk, ha nem hitt volna a jövőben?” – intézte kérdését a jelenlévőkhöz Csaba testvér. „Ő hitte, hogy képesek vagyunk megtanulni a szeretet parancsát. Első napján mit csinált? Írt egy európai uniós pályázatot? Dehogyis. Közösséget formált, zarándoklatot szervezett. »Gyertek, nézzétek meg, hogy hol lakom«” – mondhatta a tanítványoknak, és miután elértek Názáretbe, megvendégelte és szállást nyújtott a felebarátainak: ilyen egyszerű a kereszténység. Milyen jó lenne, ha elkezdenénk tudni szeretni és bizalommal nézni egymásra, hisz akkor egy új világ születne” – magyarázta Böjte Csaba, majd hozzátette: nem véletlen, hogy pont a Kárpát-medence lett az otthonunk, és a panaszkodás helyett inkább értékelni kellene azokat a dolgokat, amiket Isten kirendelt, hisz Neki köszönhető az is, hogy az elmúlt 30 évben senkit sem gyilkoltak meg a vallása vagy nemzeti identitása miatt a vidékünkön.

„Merjünk mindig szeretettel nézni egymásra, bizalommal és együtt egy igazi tündérkertté varázsolhatjuk a Kárpát-medencét” – zárta szavait a szerzetes.

SD