Renault-val gazdagodott hét családorvosi rendelő

2019. november 5., 18:30 , 980. szám

A napokban hét beregszászi járási település családorvosi rendelője kapott nagy értékű állami támogatást: Bótrágy, Borzsova, Gát, Nagybakta, Zápszony, Bátyú és Nagybégány rendelőinek családorvosai mostantól egy Renault Duster típusú szolgálati járművel láthatják el még hatékonyabban gyógyítási és betegségmegelőzési tevékenységüket.

A november 2-án a Beregszászi Járási Állami Adminisztráció épülete előtt megtartott ünnepélyes átadáson jelen volt Ihor Bondarenko, a megyei adminisztráció elnöke, aki elmondta, hogy az ukrán kormány igyekszik kiemelt figyelmet fordítani az alapellátásban dolgozók szakmai munkájának segítésére, aminek egyik eredménye a most átadott hét jármű. Az egyenként félmillió hrivnya értékű személygépkocsik légkondicionálóval, egy komplett garnitúra téli gumival és teljes komforttal felszereltek, ami nagy segítséget és kényelmesebb munkavégzést jelent majd a családorvosok áldozatos munkájában.

A végéhez közeledik a dédai és a szvobodai (nagybakosi) családorvosi rendelő építése, melyek már korábban kaptak egy-egy Renault típusú szolgálati járművet.

A Beregszászi Járási Alapellátási Központ és az eseményen részt vevő családorvosok nevében Hegyes Ruszlana, az intézmény vezetője mondott köszönetet a segítségért, és örömmel konstatálta a tényt, miszerint a járás többi egészségügyi intézményeiben is komoly fejlesztések zajlottak az elmúlt időszakban, és ez a folyamat még közel sem fejeződött be.

Az ünnepélyes eseményen jelen volt Petruska István, a Beregszászi Járási Állami Adminisztráció vezetője, illetve Sin József, a Beregszászi Járási Tanács és a KMKSZ Beregszászi Középszintű Szervezetének elnöke.

(tamási)