Szedő Dénes-könyvbemutató Beregszászban

2019. december 5., 22:18

December 5-én a Kárpátaljai Ferences Misszió Alapítvány és a Beregszászi Keresztény Értelmiségiek Szövetsége könyvbemutatót szervezett a II. Rákóczi Ferenc Kárpátaljai Magyar Főiskola olvasótermében. A bemutatón megismerhettük Hidász Ferenc OFM szerkesztésében megjelent kötetét, amely tartalmazza Szedő Dénes ferences szerzetes verseit, énekeit, prózai írásait, leveleit és a róla szóló visszaemlékezéseket.

Az esemény megnyitóján rövid köszöntőt mondott Kacsó András, a Kárpátaljai Ferences Misszió Alapítvány elnöke, valamint Jakab Eleonóra, a Beregszászi Keresztény Értelmiségiek Szövetségének elnöke.

Szedő Dénes összes művei c. második kötetet a szerkesztő Hidász Ferenc OFM mutatta be, aki személyes élményeit és emlékeit is megosztotta a hallgatósággal. Az esemény moderátora Riskó Márta gimnáziumi tanár volt.

A bemutatón ízelítőt kaphattunk Szedő Dénes ferences atya műveiből Kacsur András előadásában, aki a Kárpátaljai Megyei Magyar Drámai Színház vezetője, valamint a beregszászi főiskola diákjai is előadtak énekeket és verseket a kötetből.

Az esemény végén Majnek Antal, a munkácsi római katolikus egyházmegye püspöke is megosztotta gondolatait a nagyérdeművel. Ezután Hidász Ferenc atyával közösen elénekeltek egy részletet a Zsoltárok könyvéből.

A bemutató után a szervezők mindenkit szeretettel vártak állófogadásra, és kötetlen beszélgetésre a mű szerkesztőjével.

Kopinczu Krisztián