Fellobbant a remény lángja

2019. december 8., 21:40 , 985. szám

December 8-án, advent második vasárnapján fellobant az ünnepi koszorú második gyertyája is, a remény gyertyája. Az ünnepség a Beregszászi Városi Tanács rendezésében valósult meg.

Az esemény megnyitóján Babják Zoltán, Beregszász város polgármestere Kristófné Vidók Margit Mese a négy gyertyáról c. versével köszöntötte a megjelenteket. „Őrizzük meg szülőföldünk békéjét, és legyünk hűek annak évezredes hagyományaihoz” – mondta a polgármester. Ezek után sok-sok türelmet, nyugalmat és meghitt, boldog felkészülést kívánt a karácsonyi ünnepekhez minden kedves beregszászinak.

Az adventi koszorú második gyertyáját Babják Zoltán polgármester és Tokár Ljudmila alpolgármester gyújtották meg.

Ezt követően a város egyházi felekezeteinek képviselői köszöntöttek minden jelenlévőt, és felhívták a figyelmünket arra, hogy az advent a várakozás és felkészülés ideje. Így hittel, reménnyel és szeretettel a szívünkben kell készülnünk a megváltó eljövetelére. Majd az egyházi képviselők sorban Isten áldását adták a megjelentekre, illetve minden emberre a karácsonyi készületekhez.

Az esemény végén meghitt karácsonyi dalokat hallhattunk a Beregszászi Kodály Zoltán Művészeti Iskola énekkarának előadásában.

Kopinczu Krisztián