Játékos kedvében volt az ősz szakállú

Játék, móka, kacagás Nagydobronyban

2019. december 8., 11:30 , 985. szám

December 6-án a Nagydobronyi Magyar Házba is ellátogatott a Mikulás, hogy megajándékozza az ott összegyűlt gyereksereget. Ám mielőtt kiosztásra kerültek volna az ajándékok, a Nagydobronyi Bábcsoport Betlehemi csillag címmel mutatott be bábjátékot. A sok-sok ajándék részben a magyar ház adománya, részben pedig annak az adománygyűjtő akciónak a gyümölcse, melyet mintegy három hétig hirdettek, s melyhez magánszemélyek és vállalkozók egyaránt hozzájárultak.

Varga Nagy Gizella, a Nagydobronyi Polgármesteri Hivatal jegyzője köszöntötte a gyerekeket, és átadta Popka János polgármester üdvözletét is. Ezt követően a helyi hitoktatók interaktív módon, énekelve tanították meg a gyerekeknek, hogy Isten úgy szerette ezt a világot, hogy egyszülött fiát adta érte. A karácsony azért a szeretet ünnepe, mert Isten mindenkinél előbb szeretett minket – tudhattuk meg. A Betlehemi csillag című bábjátékban egy átlagos keresztyén család életén keresztül elevenedett meg a karácsonyi történet. Minden gyerek lelkesen figyelte a bábjátékot, melyet a különleges zenei aláfestés és árnyjáték tett élvezetessé.

Amikor vége lett az előadásnak, és újra felgyúltak a fények, a gyereksereg énekkel kezdte hívogatni a Mikulást, aki ezúttal nem a fájós végtagjaira panaszkodott, hanem egy kis játékra invitálta a közönséget. Először azok a gyerekek jelentkeztek, akik szerettek volna „nagy lábon” élni. Nekik egy óriási kartonból készült lábnyomon kellett versenyezniük. A következő játék résztvevői rákjárásban kerülték meg a Mikulást, majd pingponglabdákat juttattak célba. A játékból nem maradhattak ki az anyukák sem, akiknek bekötött szemmel kellett célba érniük úgy, hogy csak gyermekeik irányítására támaszkodhattak. Minden gyerek felhőtlenül szórakozott olyannyira, hogy ha rajtuk múlik, valószínűleg reggelig sem ment volna el a Mikulás Nagydobronyból. A játék után minden gyerek ajándékot kapott. A Magyarnak Maradni Szülőföldemen civil szervezet jóvoltából minden gyerek 2 óra ingyenes játszóház- vagy medencebérletet vihetett haza. Az ünnepség végeztével nemcsak az édességeket bontogathatták a kicsik, hanem a szendvicsekből is falatozhattak, hiszen a szervezők szeretetvendégséget is szerveztek.

Tóth János