Adventi fényfüzér – ünnepváró premier a beregszászi színházban

2019. december 9., 10:58 , 985. szám

A múlt héten bemutatott – A veszett brigadéros c. – színházi premier után a színházkedvelők ezen a héten sem unatkozhattak. December 8-án Adventi fényfüzér című ünnepváró műsorral készült a Kárpátaljai Megyei Magyar Drámai Színház társulata.

Az előadás a mai és az elmúlt idők emberi kapcsolatait, a karácsonyi készülődés momentumait elevenítette meg a nézők számára. Rendhagyó módon mutatták be a kis Jézus születésének eseményeit is.

Ahogy a történet vidám és meghitt pillanataiban, úgy a néhol szívbe markoló jeleneteknél is kiváló alakítást nyújtottak a színészek, amit a közönség végig lankadatlan figyelemmel kísért.

Az adventi készülődéshez igazi örömteli hangulatot varázsolt az előadás, és mindenkinek szeretetet csalt a szívébe, hiszen ahogy az előadás végén hallhattuk is: „A szeretet nem szűnik meg soha.” A nézők hosszan tartó vastapssal jutalmazták a műsort.

A darabot színpadra Gál Natália alkalmazta, a Kárpátaljai Megyei Magyar Drámai Színház színművésznője.

Az előadás Magyarország Ungvári Főkonzulátusa, a Nemzetpolitikai Államtitkárság, valamint Magyarország Beregszászi Konzulátusának támogatásával jött létre.

K. K.