Versekkel, táncokkal mondtak köszönetet a beregszászi óvodások

A Miniszterelnökség munkatársainak ajándéka a bentlakásos óvodának

2019. december 10., 21:28 , 985. szám

December 10-én dr. Grezsa István, Szabolcs-Szatmár-Bereg megye és Kárpátalja együttműködésének fejlesztéséért és a Kárpát-medencei óvodafejlesztési program koordinálásáért felelős miniszteri biztos a kárpátaljai ukrán és magyar sajtó munkatársainak adott sajtóreggelit követően ellátogatott a Beregszászi 5. Számú Szanatórium-Óvodába, ahol hátrányos helyzetű gyermekeket bentlakásos formában nevelnek.

A miniszteri biztos elmondta, hogy a budapesti Miniszterelnökség Kern Tamás helyettes államtitkár vezette munkacsoportja kérte meg arra, hogy a munkatársak által felajánlott támogatást juttassa el egy kárpátaljai óvodába. A Beregszászi 5. Sz. Szanatórium-Óvodát azért ajánlotta a figyelmükbe, mert az egy bentlakásos óvoda, amely azt jelenti, hogy halmozottan hátrányos helyzetű gyermekek nevelése folyik ott, akiket sokszor a hétvégén sem vár otthon szerető család. Hétfőtől péntek estig pedig az óvodában vannak. Dr. Grezsa István hangsúlyozta, hogy a Kárpát-medencei óvodafejlesztési program keretében korábban már felújították az óvodaépületet, amely kívül-belül és berendezésében is megújult, de az oda járó szegény sorsú gyerekek mindenképpen megérdemlik, hogy a budapesti figyelem rájuk is irányuljon. „Mindannyiunk számára üzenet, hogy adni jó, és kell is adni, aki teheti” – hangsúlyozta a miniszteri biztos, aki az óvoda dolgozóinak kérése alapján összeállított, tisztítószerekből, tartós élelmiszerekből és édességekből álló magánadományt átadta az óvoda munkatársainak.

A magyarországi odafigyelésért Babják Edit, a Beregszászi Városi Tanács Oktatási Osztályának vezetője mondott köszönetet, valamint az óvoda munkatársai. A gyerekek pedig kis műsorral köszönték meg a rájuk gondoló budapesti anyukák, apukák, valamint leendő apukák és anyukák odafigyelő gondoskodását.

dózsa