Kádár és Bojko negatív főszerepet vállalt a Dinamo vereségéből

Labdarúgás

2019. december 11., 08:16 , 985. szám

Az utolsó előtti, sorrendben 17. fordulót rendezték meg a hét végén az országos élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban, amelyben a Dinamo Kijev–Zorja Luhanszk rangadó szolgáltatta a játéknap egyik legnagyobb meglepetését.

A vendégek már a 6. percben megszerezték a vezetést, a fővárosiak trénerének névrokona, Mihajlicsenko éles szögből lőtt a kapuba a vetődéssel elkéső Bojko kapus közreműködésével. Nem sokkal később Verbics fejesgóllal egyenlített, így a szünetben döntetlennel vonulhattak pihenőre a csapatok.

Fordulás után az 53. percben tíz főre fogyatkozott a Dinamo: az első játékrészben egy felesleges sárga kártyát begyűjtő Kádár Tamás a felezővonalnál úgy ütközött az egyik luhanszki támadóval, hogy ismét villant számára a sárga, utána pedig természetesen a piros is…

Ezt követően két perc elteltével  ismét a Zorja jutott előnyhöz. Homcsenovszkij éles szögből leadott lövésénél Bojko ismét árnyékra vetődött. A találkozó végéig az eredmény már nem változott, a luhanszkiak megérdemelten vitték el a 3 pontot a teljesen enerváltan, és két durva egyéni hiba miatt hazai vereséget elkönyvelő fővárosiaktól.

A bajnoki tabellán így a két együttes helyet cserélt, ráadásul a Dinamo Kijevet pontszámban beérte a Lembergben fél tucatot hintő Gyeszna Csernyihiv is.

A többiek előtt utcahosszal vezető Sahtar az Olimpik elleni győzelem mellett még egy sikert elkönyvelhetett a héten, az együttes brazil kiválóságát, Tysont választották a 2019-es év legjobb labdarúgójává Ukrajnában.

Eredmények: Dinamo Kijev–Zorja Luhanszk 1-2, Kárpáti Lviv–Gyeszna Csernyihiv 2-6, Sahtar Donyeck–Olimpik Donyeck 3-0, FK Olekszandrija–Vorszkla Poltava 3-0, Kolosz Kovalivka–SZK Dnyipro 4-0, FK Mariupol–FK Lviv 0-0.

Egy fordulóval a téli szünet előtt – amelyben Zorja–Sahtar derbit rendeznek – a címvédő Sahtar Donyeck szinte már behozhatatlan előnnyel, 47 ponttal vezeti a tabellát a 34 ponttal második Zorja előtt. A dobogó harmadik fokán a Gyesznának és a Dinamónak is egyformán 33 pontja van.

(tamási)