Nagycsaládosok karácsonyi ünnepsége

2019. december 14., 17:18 , 986. szám

A Kárpátaljai Magyar Nagycsaládosok Egyesülete (KMNE) karácsonyi ünnepséget szervezett december 14-én a II. Rákóczi Ferenc Kárpátaljai Magyar Főiskola átriumában. A vidám karácsonyi hangulat mellett minden család értékes ajándékokkal gazdagodhatott az ünnepségen.

Karácsony közeledtével minden embert átjár az ünnepi hangulat, a várakozás és a készülődés tölti ki a mindennapokat. Várjuk és készülünk a Megváltó eljövetelére. És amíg a felnőttek idejük nagy részében az ünnepi előkészületekkel foglalkoznak, addig a gyermekek szinte türelmetlenül várják az ajándékozást, a szentestét és a kis Jézus eljövetelét, a karácsony meghitt érzését. Ebben volt segítségünkre a Kárpátaljai Magyar Nagycsaládosok Egyesülete ezen a hétvégén, akik karácsonyi ünnepségükkel mind felnőtteknek, mind gyerekeknek igazi karácsonyi hangulatot tudtak varázsolni.

Az esemény kezdetén Békésyné dr. Lukács Angéla beregszászi magyar konzul asszony köszöntötte az egybegyűlteket és elmondta, hogy az az ünnepi hangulat, amely most megérkezett a szívünkbe, napról napra erősödni fog, és elvezet minket a szenteste fényéhez, a szeretet ünnepéhez. Majd kellemes karácsonyi ünnepeket és eredményes felkészülést kívánt minden jelenlévőnek.

A történelmi egyházak képviseletében jelen volt Majnek Antal atya, a Munkácsi Római Katolikus Egyházmegye püspöke és Taracközi Ferenc, a Beregszászi Református Egyház lelkipásztora. Beszédükben buzdítottak mindenkit az egymás iránti szeretet mindennapi, bátor megélésére és a nagycsaládok ápolására.

Ezt követően a Beregszászi Református Kamarakórus ünnepi műsorát hallhattuk, akik adventi és karácsonyi dalokat adtak elő. Ezt követően a karácsfalvai felnőtt betlehemes csoport ünnepi misztériumjátéka szórakoztatta a kicsiket és nagyokat egyaránt.

A rendezvény végéhez közeledve Dancs György, a Kárpátaljai Magyar Nagycsaládosok Egyesületének alelnöke köszönetét fejezte ki minden közreműködőnek az áldozathozatalukért, akik nélkül nem valósulhatott volna meg ez az ünnepség. Mindezek után következett a várva várt ajándékosztás, ahol minden család, a szülők és gyermekek egyaránt értékes ajándékokkal gazdagodtak.

Kopinczu Krisztián