Mert adni jó…

Olvasói levél

2019. december 17., 18:32 , 986. szám

A Mathias Corvinus Collegium Fiatal Tehetség Programja (MCC FIT) már közel 2 éve nyitotta meg kapuit a kárpátaljai magyarság előtt Beregszász városában. Tehetséggondozó képzésünk a gazdagítás módszertanával dolgozik: diákjainkat napjaink fontos területeivel ismertetjük meg. Célunk, hogy feltérképezzük az egyéni érdeklődési köröket, a fejlődési igényeket és a lehetőségeket, ugyanakkor kiemelten fontosnak tartjuk, hogy a gyermekek szociális érzékenysége is központi szerepet kapjon.

Nagy örömmel csatlakoztunk hát a Pulzus Rádió cipősdoboz-akciójához. A központ minden tanulója – szüleik segítségével – 1-1 dobozkát töltött meg könyvekkel, ruhaneművel, édességekkel és sok-sok szeretettel. A rádió munkatársai 50 cipősdoboznyi ajándékot vehetettek át a gyerekektől a beregszászi adventi vásár első napján.

Az MCC FIT beregszászi csapata idén is karitatív indíttatással indult a vásárra. A kisdiákok szüleikkel együtt már napok óta készültek erre a jeles napra. Házilag készültek szebbnél szebb mézeskalácsok, amelyeket szabadon megvásárolhattak a járókelők. Nagy sikerük volt a házi készítésű süteményeknek, hiszen másfél óra alatt bizony gazdára is talált minden darab. Az 50 beregszászi fiatal tehetség és szüleik összesen 12 177 hrivnyát és 2200 forintot gyűjtöttek össze. Az összeget egy helyi családnak ajánlották fel, akik tartósan beteg gyermekeket fogadtak örökbe.

Csillogó szemekkel és tenni akaró kis emberekkel volt tele ma a tér. Karácsony szelleme mindenkit megérintett, aki velük találkozott.

Felemelően csodálatos napot köszönhetünk a Mindenhatónak, az MCC vezetőségének, a gyerekeknek, szüleiknek és a város lakóinak. Köszönjük, hogy a részesei lehettünk!

MCC