Két hét alatt hat edzőmeccs a Minaj FC programjában

Labdarúgás

2020. január 15., 09:37 , 989. szám

Január 10-én kezdte meg a felkészülést a tavaszi idényre az országos másodosztályú labdarúgó-bajnokság élmezőnyében telelő Minaj FC. A tavaly ilyenkor még harmadosztályú minajiak célkitűzésként egyértelműen az élvonalba való kerülést tették az együttes elé.

Legalábbis erről beszélt egy év eleji interjúban a klub elnöke, Valerij Pereszolják, aki szerint a dinamikusan fejlődő kárpátaljai csapat élén egy ambiciózus tréner, Vaszil Kobin áll, és az együttesben is jól ötvöződik a fiatalság és a rutin.

Ami a minajiak felkészülését illeti, sűrű program elé néz majd a gárda, hiszen alig két hét alatt hat edzőmeccs is szerepel majd a programjukban, ráadásul az ellenfelek között komoly csapatok is akadnak.

A minajiak január 15-től öt napon át a szomszédos Magyarországon edzőtáboroznak, és sorrendben a másodosztályú Kazincbarcikával, az élvonalbeli Kisvárdával, és az ugyancsak az OTP Bank Ligában érdekelt Debrecennel meccselnek majd.

A folytatásban – január 23-án – Lembergben az ukrán élvonalbeli FK Lviv lesz az edzőpartner, majd a hónap utolsó napjaiban előbb az Ungvári FC-vel, végül a szlovák Eperjessel meccselnek Hegedűsék.

Az idei esztendő első tétmeccsét március 4-én vívja meg majd a minaji együttes, amikor is az Ukrán Kupában az ugyancsak másodosztályú Inhulec Petrove lesz az ellenfél az elődöntőbe kerülésért.

(tamási)