Razumkov: Őszig lezárul a decentralizációs reform

2020. január 24., 14:39

A hatalom decentralizációjára irányuló reformot még az őszi helyhatósági választásokig befejezzük, és a voksolást már az új decentralizációs törvény szerint tarjuk – jelentette ki Dmitro Razumkov, a parlament elnöke csütörtökön, odesszai munkalátogatása során tartott sajtókonferenciáján.

A házelnök elmondta, szerinte hamarosan a Legfelső Tanács elé kerül a megújított decentralizációs törvénytervezet. „Úgy vélem, érkezünk (elfogadni), mi legalábbis mindent meg fogunk tenni annak érdekében, hogy az új választások már a decentralizációs reform lezárulása után legyenek megtartva” – hangsúlyozta. Megjegyezte, hogy szerinte még van elegendő idő, a feladat elvégzésére annak ellenére, hogy a helyhatósági választások októberben lesznek – adta hírül pénteken az unn.com.ua hírportál.

Ugyancsak Razumkov jelentette be a napokban, hogy Ukrajnában új decentralizációs törvénytervezetet dolgoznak ki a társadalom különböző rétegeinek és szakértőknek a bevonásával, miután Volodimir Zelenszkij elnök visszavonta korábban előterjesztett decentralizációs jogszabálytervezetét, mert azt vezető nyugati hatalmak és a hazai ellenzék is alkotmánysértőnek találta.

(vb/karpat.in.ua)