A Nagyberegi Református Líceum felvételt hirdet

2020. január 27., 12:35

A Nagyberegi Református Líceum felvételt hirdet a 7., 8., 9. és 10. osztályba. Azon diákok jelentkezését várjuk, akik 2020-ban fejezik be a 6., 7., 8. vagy 9. osztályt.

Iskolánkban a 10-11. osztályok univerzális profil szerint működnek. Emellett lehetőség van emelt óraszámban elmélyíteni a tudást angol és ukrán nyelvből, matematikából, informatikából, fizikából, kémiából, biológiából, magyar nyelvből és irodalomból, történelemből, földrajzból, egyházi tantárgyakból.

A líceum diákjai lelki alkalmakon vehetnek részt. Ifjúsági és szövetségi órák, csendeshétvégék, gyülekezeti látogatások, evangelizációk, keresztyén előadások, istentiszteltek keretében mélyíthetik hitüket, kátéórákon vehetnek részt.

Intézményünkben lehetőség nyílik tanórákon kívüli művészeti képzésre, melynek keretében a felvételt nyert diákok gitár, zongora, ének és néptánc oktatásban részesülhetnek.

A diákok kirándulásokon, cserediák programokban, missziós munkákban vehetnek részt. Hazai, magyarországi és Kárpát-medencei tanulmányi versenyeken, műveltségi vetélkedőkön mérethetik össze tudásukat. Az érettségizők pályaorientációs előadások, személyes tanácsadások formájában kaphatnak segítséget a továbbtanulásukhoz, a felvételi ügyintézéshez.

A felvételt nyert tanulók számára kedvezményes étkezést és kollégiumi elszállásolást biztosítunk.

 

A 7., 8. és 9. osztályba felvételizők matematikából, magyar nyelv és irodalomból tesznek felvételi vizsgát, amit az általános iskola 5-6, 5-7 és 5-8. osztályainak a tananyaga alapján állítunk össze.

A 10. osztályba felvételizőknek matematikából, magyar nyelvből és irodalomból, valamint bibliaismeretből kell felvételi vizsgát tenniük az 5-9. osztály tananyaga alapján.

 

2020. február 8-tól szombatonként 8 órai kezdettel a líceumban előkészítő foglalkozásokat tartunk a 6., 7., 8. és 9. osztályosok számára matematikából, magyar nyelvből és irodalomból valamint bibliaismeretből. Az előkészítő díjtalan.

A felvételi eljárás során lehetőség van hozott pontok beszámítására. A hozott pontokról részletesen a líceum honlapján olvashatnak.

 

A líceumban 2020. március 7-én 10 órai kezdettel nyílt napot tartunk, mely során az érdeklődők betekintést nyerhetnek a líceumi oktatásba és mindennapokba, részletes tájékoztatást kaphatnak a felvételiről és a szerezhető pluszpontokról.

Nyílt napunkra szeretettel várjuk a felvételizni kívánó diákokat, szüleiket és minden érdeklődőt.

 

Jelentkezni az intézményben igényelhető és a honlapról is letölthető jelentkezési lappal lehet, melyhez szükséges a helyi lelkipásztor zárt borítékban csatolt ajánlólevele, a születési bizonyítvány és a kódszám másolata. (A lelkipásztori ajánlólevél formai követelményeiről szintén a honlapon olvashatnak.)

 

A felvételire való jelentkezés határideje: 2020. április 23.

A felvételi vizsgák időpontja: 2020. április 25., 7.30 óra.

A felvételi vizsga díja: 100 hr.

 

További tájékoztató a felvételivel kapcsolatban az iskola honlapján: www.nbrl.com.ua és líceumunk Facebook-oldalán érhető el.

Kérdéseiket az nbrl.kre@gmail.com e-mail címre várjuk.

Címünk: 90242 Nagybereg, II. Rákóczi Ferenc út 80.

Mobil: +380 99 423 41 45

 

Szeretettel várja a felvételizőket

a Nagyberegi Református Líceum és Diákotthon!