Világviszonylatban is olcsó az ukrán internet

2020. január 28., 11:22

Ukrajna a második helyen áll a legolcsóbb internetszolgáltatással rendelkező országok rangsorában – jelentette a Szegodnya.

A rangsor első helyezettje Szíria, ahol az elmúlt évben az internet ára a felére esett vissza. Az internetkapcsolat sebessége viszont Ukrajnában mégiscsak jobb. Legalábbis erre a következtetésre jutott egy a portál által idézett brit tanácsadó cég. Adataik szerint Ukrajnában ma 26 milliónyian használják az internetet.

Korábban a Szegodnya arról számolt be, hogy az online vásárlás egyre népszerűbb Ukrajnában. Ráadásul a férfiak sokkal gyakrabban vásárolnak, mint a nők. Jelenleg az országban minden harmadik internethasználó vásárol online. Az ukránok leggyakrabban háztartási készülékeket, ruhát és kozmetikumokat vásárolnak az interneten keresztül. Ezen túlmenően egyre gyakrabban vesznek online használt árucikkeket, ami hovatovább egyfajta sajátságos trenddé válik.

A portál ugyanakkor idéz egy az ukránok digitális műveltségéről készült szociológiai tanulmányt, amelyet a Digitális Átalakulás Minisztériuma és Olekszij Honcsaruk miniszterelnök mutatott be. A tanulmány szerint az ukrán családok több mint felének még mindig nincs számítógépe.

(segodnya.ua/Kárpátalja)