Vidám sísuli

Olvasói levél

2020. január 29., 10:38 , 991. szám

A Kárpátaljai Magyar Nagycsaládosok Egyesülete (KMNE) hagyományosan már 4. éve szervez sísulit. Minden évben 2 alkalommal vehetnek részt a családok ilyen alkalmon. 2020. január 18-án két busz indult a sísuliba Polenára: az egyik a Vedmezsa síközpontnak vette az irányt, a másik a Kateryna síközpontnak.

Útközben kissé aggodalommal néztük a tájat, mert az alföldi részeken bizony, már elolvadt a hó. Úti célunkhoz közeledve azonban megnyugvással láttuk a havas síközpontot a korábban érkezett síelőkkel.

Élményekkel teli vidám napot tölthettünk el sok nevetéssel, visításokkal, esésekkel, csúszásokkal. Mindenki számára örömteli volt ez a nap. Lehetőség volt oktatóval tanulni a síelés, snowbordozás technikáját a gyakorlatban, sokat jelentett ez az alapok elsajátításában. A családok számára ezen a napon volt lehetőség síelni, snowbordozni, hófánkozni, csúszkálni, sétálni, nézelődni, pihenni, beszélgetni.

A nap előrehaladtával egyre inkább megjött a gyerekek és felnőttek önbizalma, és szemmel láthatóan tökéletesedett a síelők stílusa, technikája. Többen a leghosszabb pályára is felmerészkedtek. Az időjárás is kedvezett: mivel a helyszín jóval a tengerszint fölé emelkedett, így a lent hagyott köd fölött élvezhették a napsütés áldásos hatását. A rengeteg felvonózás és lesiklás során kellően elfáradtunk, s amikor lejárt az időnk, a hazaúton a busz melegétől és a fáradtságtól kimerülten szenderültünk álomba.

Köszönettel tartozunk ezért a csodás napért Magyarország Kormányának, dr. Grezsa István miniszteri biztos úrnak és a KMNE-nek.

Tóth Éva és Bárdos István résztvevők