Üdülő helyett luxusvillákat építtetett a vámosok szakszervezete

2020. január 31., 20:18

Az Állami Építészeti és Építési Felügyeletnek (DABI), majd a nemzeti rendőrségnek is ki kell vizsgálnia a vámhivatal vezetőinek szánt luxusvillák építésének ügyét – jelentette ki Makszim Nefjodov, az Ukrán Vámszolgálat vezetője az „5 Kanal” tévécsatorna műsorában, amelyről az UNIAN számolt be.

„Az egyszerű vámtisztviselők fizetéséből összegyűjtött pénzen az ágazati szakszervezet palotákat építtetett a vezetők számára, amelyekbe a közönséges dolgozók nem juthattak be” – jelezte Nefjodov.

Szerinte ezzel a szakszervezet elvesztette a hitelét, s nem működhet tovább jelenlegi formájában.

„Nagyon szeretném, ha a múlté lenne a régi rend, mely szerint a szakszervezet ténylegesen a fiskális szolgálat felső vezetésének érdekében dolgozott” – közölte.

Elmondása szerint egy-másfél hónap múlva várhatók a DABI vizsgálatának eredményei, amelyek feltárják, hogy a szakszervezet miként tudott házakat építeni a „sajátjainak” Koncsa-Zaszpában.

„Vizsgálják, hogy ki engedélyezte, vagy tanúsított hivatali tétlenséget lehetővé téve, hogy rehabilitációs központ vagy a dolgozók üdülője helyett valamilyen luxusház épüljön személyzeti lakrésszel, garázsokkal, úszómedencékkel stb.” – biztosított Nefjodov.

A vámhivatal vezetője azt tervezi, hogy a visszaszerzett vagyont nyilvános árverésen értékesítik.

(unian.ua/Kárpátalja)