Peres úton tiltatnák be a Nép Szolgáját

2020. február 1., 12:12

Keresetet nyújtottak be az Igazságügyi Minisztérium ellen a Kijevi Körzeti Közigazgatási Bíróságon, hogy a taláros testület kötelezze a tárcát, indítson pert a Nép Szolgája párt tevékenységének betiltására – jelentette a korrespondent.net a bíróság weboldala nyomán.

A bíróság sajtószolgálatának tájékoztatása értelmében a felperes kéri, hogy nyilvánítsák jogellenesnek az Igazságügyi Minisztérium tétlenségét, amely elmulasztotta a párt tevékenységének ellenőrzését A politikai pártokról Ukrajnában című törvény és saját alapszabályának betartása terén.

„A kereset egyéb követelései között szerepel, hogy kötelezzék az Igazságügyi Minisztériumot, forduljon a közigazgatási bírósághoz a Nép Szolgája politikai párt tevékenységének betiltását indítványozó keresettel. Most döntenek a közigazgatási eljárás megindításának kérdéséről” – áll a rövid közleményben.

Korábban a sajtó jelentette, a Központi Választási Bizottság bejegyezte Olekszandr Szancsenkót, a Nép Szolgája párt új parlamenti képviselőjét, aki az Állami Nyomozó Iroda megbízott vezetőjévé kinevezett Irina Venediktovát váltja a Legfelső Tanácsban.

(korrespondent.net/Kárpátalja)