Megveti a népet a Nép Szolgája – parlamenti képviselője nincstelen nyugdíjast alázott a tévében

2020. február 2., 09:51

Ha a nyugdíjasnak van kutyája, adja el, és fizesse ki az árából a közműdíjat – tanácsolta egy idős nőnek Jevhen Brahar, a kormányzó Nép Szolgája (SZN) párt parlamenti képviselője a 112.ua televízió péntek esti politikai vitaműsorában, adta hírül a Levij Bereg hírportál.

A pökhendi honatya egy Kirovohrad megyéből a műsorba betelefonáló, Ljubov Pavlivna nevű idős nő kérdésére, hogy miként fizesse ki a közműszolgáltatások díjait a semmire nem elegendő nyugdíjából, azt válaszolta: ha van az udvaron kutyája, pláne, ha fajtiszta, akkor adja el, és az árából nyugodtan fizesse ki a számlákat.

A közösségi médiában nagy felháborodást kiváltott kijelentés miatt Brahar képviselőtársa, Jevhenyija Kravcsuk az SZN parlamenti frakciója nevében szombaton Facebook-oldalán kért bocsánatot, hangsúlyozva: reméli, kollégája csak a szociális támogatásokkal (szubszídió) való visszaélésekről akart véleményt mondani azzal kapcsolatban, hogy azokat sokszor a gazdagok kapják.

Kravcsuk egyben óvta párttársait attól, hogy Braharéhoz hasonló módon akarjanak ismertségre szert tenni, figyelmeztetve őket, hogy felkészületlenül ne menjenek élő talkshowba, és ne foglalkozzanak törvényalkotással.

(vb/karpat.in.ua)