100 futballstadion megépítésére utasította a sportminisztériumot Zelenszkij

2020. február 6., 17:37

Száz futballstadion megépítésére utasította a sporttárcát Volodimir Zelenszkij elnök a 12 évre szóló ukrán sportfejlesztési állami stratégia keretében – jelentette ki Volodimir Sumilin, kulturális, ifjúsági és sportminiszter-helyettes az ua.tribuna.com sportportálon csütörtökön megjelent interjújában.

Kérdésre válaszolva, hogy az európai országok mintájára, ahol az állam sokat fektet labdarúgó stadionok építésébe, nem gondolkodtak-e Ukrajnában ilyen projekt megvalósításáról, a helyettes miniszter elmondta: nem gondolkodtunk, ezt a feladatot az elnök tűzte ki, aki egyszerűen kijelentette, „100 stadion”. Voltak korábban elképzeléseink, és ezek most a 100 stadion programban öltenek testet – tette hozzá, jelezve, hogy a projekten jelenleg közösen dolgozik a kormány és a közösség- és területfejlesztési minisztérium a sporttárca bevonásával.

A kiadvány emlékeztetett rá, hogy Ukrajnában elkészült egy 25 oldalas koncepciótervezet a sportágazat fejlesztési stratégiájáról, amely 2032-ig szól. Ennek keretében a tervek az elkövetkező 12 évben a többi között 25 multifunkcionális sportkomplexumot és 100 futballstadiont.

(vb/karpat.in.ua)