Rendezik a vezető kormánytisztviselők fizetéseit

2020. február 6., 09:16

Olekszij Honcsaruk miniszterelnök közölte, a kormány úgy döntött, korlátozza a végrehajtó hatalom vezetőinek fizetéseit és prémiumait – jelentette az Ukrajinszka Pravda az elnöki sajtószolgálat nyomán.

A kormányfő a miniszteri kabinet és a Legfelső Tanács vezetőinek részvételével megtartott tanácskozáson tájékoztatta Volodimir Zelenszkij államfőt a minisztériumi vezetők bérének rendezéséről.

„Abban állapodtunk meg, hogy a miniszter, a miniszterhelyettes és más magas rangú tisztviselők fizetése az országos átlagbérhez fog kötődni. A miniszterek és helyetteseik fizetése az átlagbér 3–5-szöröse lesz. És abba kell hagyni a 200–400%-os prémiumok kifizetését – a maximális prémium nem haladhatja meg a fizetés összegét” – mondta el Honcsaruk.

Közölte azt is, a miniszteri kabinet vezetőinek bérére vonatkozó információ nyilvános lesz, azt havonta közzé fogják tenni.

„Nagyon igazságosnak tűnik számomra, hogy a bért az országos átlagbérhez kötik, és ha az emelkedik, akkor mindenkié emelkedik, ha pedig csökken, akkor a magas rangú tisztviselőké is” – jegyezte meg Volodimir Zelenszkij.

(pravda.com.ua/Kárpátalja)