Amerikai szenátorok készülnek az ukrán fővárosba

2020. február 13., 10:00

Az Egyesült Államok Szenátusának tagjai Kijevben találkoznak Volodimir Zelenszkij ukrán elnökkel – jelentette a korrespondent.net.

Az amerikai törvényhozók célja helyreállítani az országok közötti szövetségesi viszony kétpárti támogatottságát a Donald Trump elnök elleni alkotmányos vádeljárás (impeachment) körüli botrány után.

Christopher Murphy demokrata párti (Connecticut állam), John Barrasso republikánus párti (Wyoming állam) és Ron Johnson republikánus párti (Wisconsin állam) szenátorok február 14-én indulnak Ukrajnába – derül ki Murphynek a Twitteren megjelent bejegyzéséből.

„Lehet, hogy Trumpnak sikerült elkerülnie a büntetést a korrupcióért az Egyesült Államok és Ukrajna közötti kapcsolatokban, de ez nem akadályozza meg a szövetség kétpárti támogatásának helyreállítására tett kísérleteinket” – írta a demokrata szenátor.

Mint ismert, múlt héten az Egyesült Államok Szenátusa, amelyben a republikánusok többséggel rendelkeznek, felmentette Trumpot a vádak alól. A demokraták által kezdeményezett eljárás oka az az információ volt, mely szerint az amerikai vezető állítólag nyomást gyakorolt Ukrajna elnökére, követelve, hogy cserébe a befagyasztott katonai támogatásért indítsanak vizsgálatot Joe Biden volt demokrata elnökhelyettes fia ellen.

(korrespondent.net/Kárpátalja)