Kiderült, hol élnek a legjobb feltételek között a gyermekek

2020. február 21., 09:18

Norvégiában, Dél-Koreában és Hollandiában vannak a legjobb feltételek a gyermekek túléléséhez és fejlődéséhez, a legrosszabbak pedig az afrikai Közép-afrikai Köztársaságban, Csádban és Szomáliában – derül ki az ENSZ A világ gyermekeinek jövőjéről című jelentéséből, amely az UNICEF honlapján jelent meg, s amelyet a korrespondent.net idéz.

A szakértők 180 országban vizsgálták a gyermekek lehetőségeit. A jelentés elemezte a gyermekek túlélésének és jólétének feltételeit, ideértve az országok egészségügyi rendszerének és gazdaságának fejlettségét, az oktatást, a táplálkozást, az ökológiát.

A gyermekek jóléte és fejlődésük feltételei alapján összeállított rangsorban Ukrajna a 91. helyet foglalja el Brazília és Jamaica mellett.

Ukrajnát a szakértők alacsony-átlagos jólétű országként sorolták be. Ugyanakkor Brazília és Jamaica a jelentésben olyan országokként szerepelnek, amelyekben a jólét szintje átlag feletti.

A korrespondent.net emlékeztet, hogy Ukrajnát a 71 vizsgált országból 62.-ként rangsorolták a 2019. évi életminőség-tanulmányban.

(korrespondent.net/Kárpátalja)