Harminchét embert mentettek ki egy szállodatűzből

2020. február 24., 15:52

Az eset a Szolyvai járásban történt február 24-én, hétfőn. Bányfalu (Szuszkovo) településen korán reggel tűz keletkezett egy szállodában.

A tűz gócpontja a második szinten lévő szolgálati helyiségben volt. Amikor a személyzet felfigyelt a füstre, 6 óra 44 perckor értesítették a tűzoltókat, és azonnal ébreszteni kezdték a szállóvendégeket. Az oltási munkálatokat és a vendégek, valamint a dolgozók mentését a 8. Számú Szolyvai Állami Tűzoltó- és Mentőalakulat két egysége végezte. Összesen 37 embert evakuáltak. Egy nő a bezárt ajtók mögött maradt a gócponthoz közeli szobában, ezért a tűzoltók betörték az ajtót és kivitték az ájult nőt. Ő szén-monoxid-mérgezést szenvedett, a helyszínen a mentősök elsősegélyben részesítették, majd a Szolyvai Központi Járási Kórház intenzív osztályra szállították.

A tüzet 7 óra 25 percre sikerült lokalizálni, megakadályozva, hogy a lángok tovább terjedjenek a fakonstrukción keresztül a padlásra. Az oltás 7 óra 35 perckor fejeződött be. Tart a kárfelmérés és vizsgálják a tűz keletkezésének okait.

(0312.ua/RV)