Heveny hörghurutja van az Ungváron kórházba vitt férfinak, aki kínaival érintkezett Magyarországon

2020. február 25., 14:43

Csak hörghurutja van annak a beregdédai férfinak, akit hétfőn szállítottak magas lázzal és heveny felső légúti megbetegedés tüneteivel a megyeszékhely fertőző betegek gyógyítására szakosodott kórházának elkülönítőjébe – jelentette be kedden Bíró Erzsébet, a megyei egészségügyi főosztály vezetője ungvári sajtótájékoztatóján, a Zakarpattya Online hírportál közlése szerint.

Az egészségügyi vezető elmondta, hogy a beregdédai lakos felső légúti panaszokkal fordult a háziorvosához, közölve, hogy három hete kínaiakkal érintkezett a nyíregyházi piacon. Ezt követően a férfit feleségével együtt az ungvári fertőző osztály elkülönítőjében helyezték ell megfigyelésre – fejtette ki, megjegyezve, hogy a betegnél minden vizsgálatot elvégeztek, és heveny hörghurutot diagnosztizáltak nála. Hozzátette, időközben kiderült, hogy a kínai, akivel a kárpátaljai férfi érintkezett, múlt év decemberében volt a hazájában.

Bíró Erzsébet a sajtókonferencián óvta az újságírókat a pánikkeltő hírek közlésétől, arra kérve őket, hogy csak ellenőrzött információt adjanak tovább.

(vb/karpat.in.ua)