A Gyeszna bánta először a VAR-rendszer használatát

Labdarúgás

2020. február 26., 08:16 , 995. szám

Forradalmi újítással folytatódott az ukrán élvonalbeli labdarúgó-bajnokság küzdelemsorozata, hiszen a hét végén sorra került 19. fordulóban használták először a mérkőzéseken a kétes helyzetek újranézésére alkalmas visszajátszásos videótechnológiát.

Az új rendszernek az első áldozata a Gyeszna Csernyihiv lett, amely gól nélküli állásnál a 61. percben vezetést szerzett Harkivban a Sahtar vendégeként, de a visszajátszás után egyértelműen kiderült, hogy a vendégek találata leshelyzetből született.

A listavezető és címvédő donyeckiek csak Marlosnak a 94. percben esett találatával tudták végül otthon tartani a 3 pontot. Az Európa-liga egyenes kiesési szakaszában hét közben a Benfica elleni győzelemmel kezdő Sahtar újabb sikerével őrzi tetemes előnyét a bajnokságban.

A hosszabbítás első percében szerezte meg a győztes találatot a Dinamo Kijev is a kiesőhelyen álló Vorszkla Poltavával szemben. A két hete Kádár Tamást a tartalékok közé irányító fővárosiaknál Verbics látványos ollózós találattal szerezte meg a győzelmet érő gólt a 91. percben.

Eredmények: Sahtar Donyeck–Vorszkal Poltava 1-0, Dinamo Kijev–Vorszkla Poltava 2-1, FK Mariupol–Zorja Luhanszk 1-2, FK Olekszandrija–Kolosz Kovalivka 1-2, Kárpáti Lviv–Dnyipro 1-1, Olimpik Donyeck–FK Lviv 0-1.

A bajnokságban a Sahtar vezet 53 ponttal a 39 pontos Dinamo és a 37 ponttal harmadik Zorja előtt.

(tamási)