Az egészségügyi reform leállítását javasolják ellenzéki képviselők

2020. március 11., 11:54

A Legfelső Tanács Egészségügyi Bizottsága dönt arról, hogy javasolja-e a parlamentnek az egészségügyi reform leállítását – jelentette forrásaira hivatkozva az Ukrajinszka Pravda magazinmelléklete, a Zsittya (Élet).

A március 13-ára tervezett bizottsági ülésen tűznék napirendre a 3130. számú törvényjavaslatot, amely kimondaná, hogy A közegészségügyi szolgáltatások állami pénzügyi garanciáiról szóló törvény (2168. sz.) hatályát vesztette.

Az ülésen ugyancsak megvitatják az ukrán egészségügyi rendszer megsemmisítésének megakadályozását szolgáló sürgős intézkedésekről szóló állásfoglalás-tervezetet (3140. sz.).

Mihajlo Raduckij, a bizottság elnöke meghívta az ülésre Ilja Jemec egészségügyi minisztert.

A 3130. számú törvényjavaslatot hat ellenzéki képviselő nyújtotta be. Állításuk szerint a dokumentum elfogadása „megteremtené a feltételeit a polgárjogok és szabadságok tartalmának és terjedelmének helyreállításához és az úgynevezett »orvosi reform« eltörlésének”.

Az ellenzéki képviselők azt is szeretnék, ha a törvény kihirdetését követően haladéktalanul hatályba lépne.

Az Ukrajinszka Pravda.Zsittya forrásai szerint ugyanakkor a parlamenti bizottság nem szándékozik támogatni a törvényjavaslatot.

(life.pravda.com.ua/Kárpátalja)