A hét végén még fociztak az ukrán élvonalban…

Labdarúgás

2020. március 18., 08:32 , 998. szám

Könnyen lehet, hogy egy ideig az utolsó teljes fordulót rendezték az ukrán élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban, amely a koronavírus-járvány elterjedése miatt természetesen üres lelátók előtt zajlott.

A 23. játéknapon a tabella első hat helyén álló együttes egymás elleni rájátszásán meglepetésekből sem volt hiány.

A listavezető és címvédő Sahtar Donyeck elszenvedte idénybeli második vereségét a bravúrgyőzelmével a 2. helyre fellépő Zorja ellen. A luhanszkiak győztes találatát Mihajlicsenko szerezte a 84. percben.

Nem tudta kihasználni a Sahtar botlását a Dinamo Kijev, amely hazai környezetben 1-1-re végzett a Gyeszna Csernyihivvel szemben. Ruszin 69. percben esett találatával a fővárosiak szerezték meg a vezetést, amit azonban Filippov egalizált a 80. percben.

Eredmények: Zorja Luhanszk–Sahtar Donyeck 2-0, Dinamo Kijev–Gyeszna Csernyihiv 1-1, FK Olekszandrija–Kolosz Kovalivka 4-2, Olimpik Donyeck–Vorszkla Poltava 1-1, SZK Dnyipro–FK Mariupol 2-0, FK Lviv–Kárpáti Lviv 1-1.

A bajnoki tabellát a Sahtar vezeti 59 ponttal az egyformán 46 pontos Zorja és Dinamo előtt.

Hogy a jövő héten lesz-e folytatás? Ez még a jövő kérdése, de szakemberek véleménye szerint alighanem az ukrán bajnokság is kényszerpihenőre megy majd…

(tamási)