Minaj–Dinamo Kijev elődöntő az Ukrán Kupában!

Labdarúgás

2020. március 18., 08:44 , 998. szám

Az Ukrán Labdarúgó Kupában a negyeddöntőket még nézők előtt le tudták játszani, de a folytatásra alighanem már várni kell…

A számunkra legnagyobb érdeklődéssel várt minaji negyeddöntőben a másodosztály két élcsapata találkozott egymással. A tavalyi sorozatban negyeddöntős Minaj FC a legutóbbi kupafinalista Inhulec Petrovét látta vendégül.

Olekszandr Hlahola találatával a házigazdák szerezték meg a vezetést a 30. percben, amit Misurenko egalizált az 55. minutumban. Negyedórával a vége előtt emberelőnybe került Vaszil Kobin együttese, mivel a vendégcsapat játékosát, Fatejevet kiállították.

A rendes játékidőben maradt az 1-1-es döntetlen, és mivel a kétszer 15 perc során sem változott az eredmény, büntetőrúgásokra került sor. A maratoni csata kilencedik sorozatában az Inhulec kapusának, Bohdan Susztnak a lövését a hazai hálóőr, Andrij Popovics kivédte, így a Minaj FC jutott az elődöntőbe.

A többi párharcban a Vorszkla Poltava meglepetésre 1-0-ra nyert a Gyeszna Csernihiv vendégeként, míg az FK Mariupol a másodosztályú Aljansz otthonában tudott 4-2-re nyerni.

A korábban a címvédő Sahtart búcsúztató Dinamo Kijev Cihankovnak a hosszabbítás 106. percében esett találatával győzött 1-0-ra az Olekszandrija ellen. Érdekesség, hogy a fővárosiak az 55. perctől emberhátrányban játszottak.

Időközben elkészítették az elődöntő párosítását, amely szerint a döntőbe jutásért Minaj–Dinamo Kijev találkozót rendeznének április 15-én (a feltételes módot természetesen azért használjuk, mivel kérdéses, hogy addig véget ér-e majd a közösségi élet minden területére bevezetett karantén...). Mint ismeretes, a két csapat a legutóbbi kupasorozatban a negyeddöntőben találkozott egymással, akkor a Dinamo nyert 3-1-re.

A másik ágon Mariupol–Vorszkla találkozóra kerülne sor ugyanekkor. Az Ukrán Kupa fináléját május 13-ra tervezték Ternopilba…

(felvégi)