Pozitív koronavírus-tesztet titkolt el egy kijevi magánklinika

2020. március 25., 10:33

Büntetőeljárást indított a rendőrség egy magánklinika ellen, amely nem jelentette a hatóságoknak, hogy kimutatták a COVID-19 koronavírust az egyik páciensüknél – jelentette a korrespondent.net a Belügyminisztérium sajtószolgálata nyomán.

A tájékoztatás szerint a rendőrség munkatársai a világhálón bukkantak a hírre, mely szerint az egyik magánklinikán elvégezték egy kijevi lakos koronavírus-tesztjét. Ugyanakkor az intézmény munkatársai sem a teszt elvégzését, sem annak pozitív eredményét nem jelentették az Egészségügyi Minisztériumnak és a Közegészségügyi Központnak.

A szolomenszki kerületi rendőrkapitányság a Büntetőtörvénykönyv 325. cikkelyének 1. pontja alapján indított eljárást az ügyben (fertőző betegségek és tömeges mérgezés megelőzését szolgáló egészségügyi szabályok és normák megsértése).

Korábban a sajtó arról számolt be, hogy egy magánklinika nem jelentette az egészségügyi tárcának, hogy a teszt koronavírust állapított meg egy nemrég Svájcból hazatért férfinál. Később a minisztérium közölte, hogy a tesztelés szabályainak megsértéséért vissza fogják vonni a magánklinikák működési engedélyét.

(korrespondent.net/Kárpátalja)