Nagyobb boldogság adni, mint kapni

2020. március 31., 17:24 , 1000. szám

A Visk Jótékonysági Alapítvány március 24-én segélyakciót hirdetett a Viski Családorvosi Rendelő számára a koronavírus-járvány elleni küzdelemben. Köztudott, hogy Ukrajnában az egészségügy gyönge lábakon áll, még az alapvető orvosi védőeszközök is hiánycikknek számítanak. A Visk Jótékonysági Alapítvány csapata úgy döntött, hogy gyors akcióba lép a járvány leküzdése érdekében, segítve ezzel a viski közösség helyzetét.

Március 31-én az alapítvány képviseletében Néma Lajos, a kuratórium elnöke és Váradi Enikő, az alapítvány ügyvezető igazgatója átadott a Viski Családorvosi Rendelő számára 20 135 hrivnya értékben 5 db többször használatos védőmaszkot, védőszemüveget és -ruhát, valamint 5 liter orvosi fertőtlenítőt, illetve 150 db orvosi maszkot. Az adományokat az intézmény vezetője, dr. Kovács Mihály vette át.

„Nagyon fontosnak tartjuk, hogy első körben azoknak az embereknek segítsünk, akik a gyógyításért felelnek, hiszen ha ők lebetegednek, akkor nem lesz, aki a közösséget gyógyítsa. A Visk Jótékonysági Alapítvány a tőle telhető módon igyekszik segíteni ebben a nehéz időben. A héten további szállítmányokat várunk. A rendelő jelezte felénk, hogy sürgősen szükségük van további 45 db teljes védőöltözetre, illetve gyógyszerekre, amelyek beszerzésén dolgozunk. Ezenfelül pedig további egészségügyi maszkokat fogunk szétosztani a történelmi egyházak részére, hogy a 70 év feletti rászoruló nyugdíjasoknak juttassák el. Bajban ismerszik meg a barát, mondja az ige. Ez most egy olyan helyzet, melyben csak és kizárólag az összefogás és a gyors cselekvés segíthet, hiszen emberi életek múlnak rajta. Nem szabad könnyelműen hozzáállni, s ahogy az Apostolok cselekedetei is írja: »Nagyobb öröm adni, mint kapni«” – nyilatkozta lapunknak Váradi Enikő ügyvezető igazgató.

Az alapítvány munkatársai továbbra is várják a felajánlásokat, melyeket a község boltjaiban lévő perselyekbe helyezhetnek el.

ke