Folytatódott a Donyec-medence aknamentesítése

2020. április 3., 08:05

Március folyamán az Ukrán Fegyveres Erők katonái és a Rendkívüli Helyzetek Állami Szolgálatának (DSZNSZ) tűzszerészei mintegy 2000 robbanásveszélyes tárgyat semlegesítettek, 250 hektárnyi területet vizsgálva át Donyeck és Luhanszk megyékben – jelentette az Egyesített Erők Műveletének (OOSZ) vezérkara nyomán a zn.ua.

Ebben az időszakban a DSZNSZ tűzszerész egységei több mint 230 alkalommal vettek részt területek, létfenntartási és infrastrukturális objektumok aknamentesítésében, valamint kísérték a kommunális vállalatok szakembereit a gáz-, víz- és villamosenergia-létesítmények javítási és karbantartási munkái során. A DSZNSZ tűzszerészei több mint 220 hektár területet tisztítottak meg, több mint 1200 aknát és egyéb robbanásveszélyes tárgyat hatástalanítottak.

A hadsereg tűzszerészei ez idő alatt 30 ha terület és 8 km-nyi potenciálisan veszélyes útszakasz műszaki felderítését végezték el. A katonák több mint 800 robbanásveszélyes tárgyat hatástalanítottak – derül ki az OOSZ vezérkarának sajtóközpontja által közzétett jelentésből.

(zn.ua/Kárpátalja)