Kevesebb lesz a tábornok a hadseregben

2020. április 3., 14:18

Ruszlan Homcsak, az Ukrán Fegyveres Erők főparancsnoka bejelentette, hogy a hadsereg reformja során 17 tábornoki beosztást szüntetnek meg – írja a korrespondent.net az Armija Inform nyomán.

A főparancsnok közölte azt is, hogy Ukrajnában a tábornoki fokozatok reformját tervezik, így valószínű, hogy az Ukrán Fegyveres Erőkben megjelennek a dandártábornokok, vagy a „négycsillagos” tábornokok.

„Javasoltuk a törvényhozóinknak, hogy vezessenek be nemzeti jelleggel bíró tábornoki rangokat, nevezetesen: az egycsillagos a dandártábornok, mint a NATO-ban, a kétcsillagos a horunzsij (zászlós, zászlóvivő) tábornok, a háromcsillagos a porucsik (hadnagy) tábornok, s a négycsillagos tábornok” – közölte a fegyveres erők főparancsnoka.

A javaslat szerint az Ukrajnának tett különleges katonai szolgálatokért adományoznák a legmagasabb Ukrajna hadseregtábornoka rangot.

A korrespondent.net emlékeztet, Volodimir Zelenszkij elnök a napokban nevezte ki a fegyveres erők főparancsnokát, vezérkari főnökét, és az Egyesített Fegyveres Erők parancsnokát.

(korrespondent.net/Kárpátalja)