Pályázati felhívás online népművészeti módszertani tartalmak elkészítésére

Virtuális hagyományaink

2020. április 5., 11:21 , 1001. szám

A Hagyományok Háza pályázatot hirdet online népművészeti módszertani tartalmak elkészítésére. A benyújtási határidő: április 15.

A Hagyományok Háza „Ti megálmodjátok, mi segítünk megvalósítani!” jelmondattal – online népművészeti módszertani tartalmak elkészítésére – tesz közzé pályázati felhívást. A tender kiíróinak szándéka szerint a jelen, embert próbáló időszak lehetőséget nyújthat korábbi ötletek megvalósítására, asztalfiókban heverő tervek kidolgozására, amelyek végleges formába öntésében az Intézmény partnerként vehet részt. Jelen pályázat egyedi lehetőséget biztosít táncosoknak, oktatóknak, zenészeknek és kézműveseknek kreativitásuk bizonyítására.  

A felhívás szerves folytatása a Hagyományok Háza két évtizedes törekvéseinek. Munkatársai hisznek abban, hogy a néptánc, a népzene, a népi kézművesség megtartó erőt jelent a nehéz időkben mindenki számára. Jóllehet, a művészeti ágakban különösen fontos a személyes kapcsolat, napjaink digitális eszköztára áthidalhatja a távolságot és a bezártságot. A kezdeményezők szerint a népművészet így sohasem látott mértékben költözhet be az otthonainkba, tanulhatunk táncot, interaktív módon sajátíthatunk el néprajzi, népzenei ismereteket, koncertekre juthatunk el a világhálón keresztül. Az időt kihasználva, népi hangszereken tanulhatunk meg játszani, vagy – kísérletező kedvünk szerint – megismerhetünk kézműves technikákat.

A digitális tudásmegosztásba a népművészet területén tevékenykedő néptánc- és népzenei előadóművészeket és tanárokat, kézműves oktatókat és alkotókat kívánják bevonni; a jelentkezőktől broadcast minőségű interaktív, digitális, audiovizuális segédanyagok részletes, írásos kidolgozását várják. A Kárpát-medencéből és a diaszpórából érkező pályázatokat a Hagyományok Háza szakemberei értékelik és bírálják el, a nyertes pályázatokért az Intézmény tekintélyes összeget fizet. A tervek megvalósítását az Intézmény saját eszközeivel is segíti.

Pályázati határidő: 2020. április 15., éjfél

Információk: https://hagyomanyokhaza.hu/hu/virtualishagyomanyaink