Újabb KMKSZ-csomagok az egészségügyi intézmények részére

2020. április 7., 20:05 , 1001. szám
Csap

Egészségügyi segélyt adott át a „KMKSZ” Jótékonysági Alapítvány a csapi orvosi rendelőnek. A felajánlás kesztyűket, maszkokat, köpenyeket, védőszemüveget és fertőtlenítőszert tartalmaz. A Szövetség továbbra is számít a felajánlásokra a koronavírus-fertőzés elleni védekezésben. Csappal együtt összesen 17 ungvári járási községbe jutnak el a védőeszközök, mintegy 105 ezer hrivnya értékben.

„A Kárpátaljai Magyar Kulturális Szövetség (KMKSZ) elsőként, első magyar szervezetként kezdte meg saját gyűjtését, hiszen látjuk, hogy az egészségügyi intézményeink milyen helyzetbe kerültek a koronavírus-járvány miatt. Ezért elsősorban az alapellátásban dolgozóknak, a családorvosoknak szerettünk volna segíteni, hiszen ők vannak a frontvonalban most. Az Ungvári járásban 17 családorvosi rendelőnek tudunk segíteni olyan településeken, ahol van magyar alapszervezet, tehát, ahol él magyar kisebbség is” – mondta el Balogh Lívia, a kmksz Ungvári Középszintű Szervezetének elnöke.

„Az alapítványnak köszönhetően fertőtlenítőszereket,  maszkokat, ruházatot és védőeszközöket kaptunk az egészségügyi dolgozóink számára. Ez mind nagyon jó, most még elegendő. A helyzet Csapon és környékén még nyugodt, ha így is maradna, az csodás lenne” – mondta el a sajtó munkatársainak az adományt átvevő Dmitro Stefanec csapi háziorvos.

kdm/TV21

* * *

A munkácsi járási Beregrákos családorvosi rendelőjének munkatársai is kaptak védőeszközöket tartalmazó adománycsomagot a „KMKSZ” Jótékonysági Alapítványtól. A védőmaszkokat, védőruhát, orvosi kesztyűket és szemüvegeket, valamint fertőtlenítőszereket tartalmazó csomagot Tóth Margit, a KMKSZ Beregrákosi Alapszervezetének elnöke adta át a helyi rendelő számára.

mi/TV21

* * *

A Kárpátaljai Magyar Kulturális Szövetség (KMKSZ) a jótékonysági gyűjtésének keretén belül rendkívül hasznos eszközökkel igyekszik segíteni Kárpátalja egészségügyi intézményeit.

Az összefogásnak hála orvosi maszkok, kesztyűk, respirátorok, overallok, védőszemüvegek és fertőtlenítőszerek átadására került sor Nevetlenfaluban.

Barta József, a KMKSZ alelnöke, a Kárpátaljai Megyei Tanács első elnökhelyettese az átadáson aláhúzta a kezdeményezés fontosságát, hisz ez minden kárpátaljai lakost egyaránt érint.

Dobsa István, a KMKSZ Ifjúsági Szervezetének elnöke méltatta a kezdeményezés során tanúsított összefogást, továbbá adakozásra buzdít minden olyan személyt, akinek fontos, hogy az esetleges vészhelyzet kialakulása esetén minél több ember kapjon minőséges ellátást Kárpátalja-szerte.

A Nevetlenfalui Család­orvosi Rendelő főorvosa, aki Donyeck megyéből költözött a nagyszőlősi járási településre, példásnak nevezte az együttműködést, és hálásan köszönte meg a KMKSZ segítségét ebben a nehéz időben.

Az eseményen jelen volt Budaházi Kornélia, a helyi alapszervezet elnöke, illetve Oroszi József polgármester.

Simon Dávid

* * *

A Kárpátaljai Magyar Kulturális Szövetség (KMKSZ) által létrehozott adománygyűjtő kezdeményezésnek köszönhetően ismét segélycsomagot adtak át Beregszászban.

A csomag orvosi maszkokat, FFP3-as respirátorokat, latex kesztyűket, literes fertőtlenítőszereket és az orvosi kollektíva számára nélkülözhetetlen védőfelszerelést tartalmaz.

„Minden ember átérzi azt a veszélyt, amely bennünket is fenyeget, és örömmel tölt el, hogy rengetegen adományoztak, hogy együttes erővel minden eshetőségre felkészüljünk” – mondta  Sin József, a KMKSZ Beregszászi Középszintű Szervezete és a Beregszászi Járási Tanács elnöke. A KMKSZ volt az első szervezet, amely gyűjtést szervezett a közös ügy érdekében, hogy ezáltal is segítse az egészségügyi intézményeink felkészülését és munkáját. „Mi mindent megteszünk, hogy időben segítsünk, és minél hatékonyabban át tudjuk vészelni mindazt, ami vár ránk” – mondta az elnök.

Ivan Males, a Beregszászi Linner Bertalan Központi Járási Kórház főorvosa hálás köszönetét fejezte ki az adományért, amely elmondása szerint hatalmas segítség az intézmény minél professzionálisabb felkészülésében.

ZsT