A Magyar Közösség Pártja levélben reagált Donald Tusk üzenetére

2020. április 8., 08:16 , 1001. szám

A koronavírus-járvány időszaka nem válhat a magyar kormány konkrét válságkezelő intézkedéseiről szóló viták idejévé – szögezte le Őry Péter, a felvidéki Magyar Közösség Pártjának ügyvezető elnöke abban a levélben, amelyben Donald Tusk, az Európai Néppárt (EPP) elnökének üzenetére reagált.

Tusk korábban politikailag veszélyesnek és erkölcsileg elfogadhatatlannak nevezte, ha valaki az új koronavírus-járványt arra használja, hogy folyamatos rendkívüli állapotot vezessen be országában.

Az MKP ügyvezető elnöke a levélben hangsúlyozta: a mostani időszak semmiképpen sem válhat politikai értékekről, stratégiákról, a Fidesz EPP-n belüli státuszáról vagy éppen a magyar kormány konkrét válságkezelő intézkedéseiről szóló viták idejévé.

Éppen ellenkezőleg, arra van szükség, hogy mindenki a maga területén a lehető legtöbbet tegye meg a járvány elleni küzdelemben, és erre a feladatra összpontosítsa energiáit – írta. A mostani időszak éppen annak az ideje, hogy a politikai szövetségesek, kollégák nagyobb bizalmat tanúsítsanak egymás iránt, függetlenül – az egyébként természetes és szükséges – politikai vitáiktól.

A levélben az MKP egyúttal arra kérte az EPP vezetését és minden tagpártot, hogy pragmatikus hozzáállást tanúsítva, mindenfajta politikai vitát halasszanak a járvány leküzdése utáni időszakra.

(MTI/Kárpátalja)